Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökta laxsnurror på kavring

Uppskattad och förtjusande förrätt! Med wasabiröra på den rökta laxen blir munsbitarna smakrika och krämiga. Servera snurrorna kylda, gärna med ett glas bubbligt till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut laxskivorna lite omlott på ett stort ark plastfolie.
  2. Blanda kvarg med wasabi. Smaka av med salt och rör i gräslöken. Fördela wasabikvargen på laxen och rulla ihop till en fast rulle. Lägg rullen i frysen ca 1 tim så blir den lättare att skära.
  3. Skär kavringen i skivor och sedan i trekanter. Fördela sallaten på kavringen. Skär laxrullen i skivor och lägg dem på sallaten. Servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 250 g kvarg
  • ca 1 1/2 msk wasabipasta
  • 2 krm salt
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 liten kavring
  • 100 g machesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?