Snitt med chèvre och rostade solrosfrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snitt med chèvre och rostade solrosfrön

Härliga snittar som får underbar smak av getost och ett täcke av rostade, salta solrosfrön. Blanda chèvreost och kvarg innan du brer ut över några skivor kavring. Doppa sedan i frön och skär ut snittar som dekoreras med klyftor av äpple eller päron.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa chèvre med kvarg till en slät massa.
  2. Bre ostmassan på skivorna kavring. Doppa dem i rostade salta solrosfrön så de täcker osten helt. Skär bort kanterna och skär i bitar.
  3. Skär ett äpple eller päron i smala klyftor. Lägg en bit på varje.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 100 g chèvreost (getost)
  • 4 msk kvarg
  • 5 skivor kavring
  • rostade salta solrosfrön
  • 1 äpple eller päron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 220 kJ / 53 kCal
Läs mer om näringsvärden