UNDER 30 MIN | Enkel

Kryddig ostkräm på knäcke

Kryddig ostkräm på små bitar surdegsknäcke blir ett läckert inslag på skaldjursfrossan, festbuffén eller som tilltugg innan middagen. Krämen gör du enkelt, utan varken ugn eller spis, genom att enbart blanda ingredienserna samt toppa med krasse och avrunna skivor av rädisor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva rädisorna mycket tunt, gärna med mandolin. Lägg skivorna i isvatten för att bli krispiga. Skär gräslöken fint.
  2. Stöt kummin och fänkål i en mortel. Riv osten.
  3. Mixa färskost, ost, kummin och fänkål till en jämn smet. Vänd ner gräslöken.
  4. Till servering: Spritsa ostsmeten på knäckebrödsbitar, garnera med avrunna rädisskivor och krasse.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut prästost och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 rädisor
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk hel fänkålsfrön
  • 2 dl riven prästost
  • 200 g färskost
Till servering
  • surdegsknäcke
  • kryddkrasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 1282 kJ / 306 kCal