Snickersbollar

63
5
Snickersbollar

Dadelbollar med jordnötssmör är en typ av rawfoodbollar med smak av snickers – salt jordnöt och söt choklad i en salig blandning! Förvara dessa jordnötsbollar i frysen och ta fram när du vill ha ett lättare mellanmål eller lite hälsosammare fika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Snickersbollar

Ingredienser

30 st
3 dl
naturella cashewnötter
1 dl
osötat jordnötssmör
10
urkärnade färska dadlar
1/2 tsk
flingsalt
200 g
mörk choklad (70%)
1 1/2 dl
finhackade salta jordnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Liselott

2021-02-03

Jag fick tillsätta lite vatten för att smeten skulle mixas ihop. Beror väl på hur saftiga dadlar och jordnötssmöret är. Förutom att det var ett kletigt göra att rulla dem är de supergoda. Goda att ha i frysen och äta när de tinat någon minut bara.

Maria

2021-01-31

Tog längre tid än 30 min. Smeten blev ganska torr och jag fick trycka ihop till runda bollar. Även om de inte innehåller socker, förutom det som finns i dadlarna innehåller de massor av energi. Gör nog inte de här igen. Smakade helt ok.

Sandra

2021-01-21

Låter gott! Min dotter är allergisk mot cashewnötter (och pistagenötter), har ni något tips på vad man kan använda istället?

Näringsvärde per portion

Energi 782 KJ / 187 kCal
Fett 13 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept