Snickersbollar

41
3
Snickersbollar

Dadelbollar med jordnötssmör är en typ av rawfoodbollar med smak av snickers – salt jordnöt och söt choklad i en salig blandning! Förvara dessa jordnötsbollar i frysen och ta fram när du vill ha ett lättare mellanmål eller lite hälsosammare fika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Snickersbollar

Ingredienser

30 st
3 dl
naturella cashewnötter
1 dl
osötat jordnötssmör
10
urkärnade färska dadlar
0.5 tsk
flingsalt
200 g
mörk choklad (70%)
1.5 dl
finhackade salta jordnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Sandra

1/21/2021

Låter gott! Min dotter är allergisk mot cashewnötter (och pistagenötter), har ni något tips på vad man kan använda istället?

Anna

12/29/2020

Underbara! Jag brukar fylla på med 1 dl havregryn och 1 dl vatten i smeten.

Marlene

3/11/2020

Mycket bättre än det låter, bra alternativ till ett sockerfritt treat!

Redaktionen ICAse

3/11/2020

Hej Marlene! Kul att bli posstivt överraskad med något så här smarrigt. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 782 KJ / 187 kCal
Fett 13 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept