Mangobollar

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
5
Mangobollar

Som nyttigare fika: gör egna mangobollar! Dessa rawfoodbollar är en typ av dadelbollar med torkad mango, cashewnötter, mandel, kokos och frisk smak av citron eller lime.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Mangobollar

Ingredienser

30 st
100 g torkad mango
8 - 10 urkärnade färska dadlar
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja
2 tsk finrivet citron- eller limeskal
1 krm salt
2 dl naturella cashewnötter
2 dl sötmandel
1 - 2 msk vatten
rostad riven kokos (att rulla bollarna i)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Mycket fräscha och goda, speciellt kylskåpskalla. Jag blandade både lime- och citronskal. Adderade även vaniljpulver vilket jag tycker blev supergott! 10 st enligt receptet men jag fick ca 20 och då var de ändå rätt stora. Jag använde den överblivna mangovätskan ist för vatten. Sparar även resten till smoothie. Synd bara att cashewnötter ska vara så fruktansvärt dyrt nu..🙄 Rent generellt sätt är det det ett ganska kostsamt recept. Tror det funkar fint att byta ut mandlar eller cashew mot tex solrosfrön, kanske man får öka på mängden kokosfett då eftersom de inte är lika feta.

Malena

2022-04-08

Namnamnamnamn...

Isabelle

2021-03-11

Kan man ersätta mandlarna på något sätt om man är allergisk?

Eva-maria

2021-03-07

Testa liknande recept

Mango- och chiabars
Betyg 3.2 av 5.
179 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
No bake cheesecake med blåbär
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och blåbärspaj raw style
Betyg 3 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga