Krämig örtsås
Godare örtsås får man leta efter! Crème fraiche, majonnäs, dill, persilja och gräslök är allt du behöver. Vill du kan du spetsa med färsk dragon eller körvel. Mums till gravad lax!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 dl majonnäs
4 dl crème fraiche
3 dl finhackade örter (t ex gräslök, dill och persilja)
färska örter till garnering
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Spetsa den gärna med lite färsk körvel eller dragon.
Har du lagat receptet?
Kommentarer