Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårprimörer med senapsdressing

Gör en variant på hovmästarsås med dijonsenap och skånsk senap och ringla över vårens primörer, t ex knippmorötter, rädisor och sockerbönor. Gott till gravad lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 2 dagar före festen: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.
  2. Skrubba morötterna och skär i bitar. Ansa och skär blomkål och broccoli i små buketter.
  3. Koka morötter, blomkål, broccoli, sugar snaps/sockerbönor och haricots verts nätt och jämnt mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i iskallt vatten ca 5 minuter.
  4. Ansa och dela ev rädisorna. Förvara grönsakerna i kylen.
  5. 4 timmar före servering: Strimla salladslöken. Lägg upp kokta grönsaker, salladslök och rädisor på ett fat.
  6. Strax före servering: Ringla över dressingen. Servera gärna till Snapsgravad lax och Krämig örtsås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 500 g späda morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 broccoli
  • 1 ask sugarsnaps (à 150 g)
  • 1 ask haricots verts (à ca 150 g)
  • 1 knippe rädisor (à 220 g)
  • 3 salladslökar
  • salt
Senapsdressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?