Vårprimörer med senapsdressing

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Vårprimörer med senapsdressing

Gör en variant på hovmästarsås med dijonsenap och skånsk senap och ringla över vårens primörer, t ex knippmorötter, rädisor och sockerbönor. Gott till gravad lax.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Vårprimörer med senapsdressing

Ingredienser

10 portioner
ca 500 g  späda morötter
1   blomkålshuvud
2   broccoli
1   ask sugarsnaps (à 150 g)
1   ask haricots verts (bönor) (à ca 150 g)
1   knippe rädisor (à 220 g)
3   salladslökar
salt

Senapsdressing

1 msk  dijonsenap
1 msk  skånsk senap
2 msk  flytande honung
5 msk  vitvinsvinäger
1 dl  olivolja
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sommarlaxsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med vallmo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med senapsvinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssallad med bönor och basilikadressing
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga