Snapsgravad lax

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Snapsgravad lax

Häll snapsen på den gravade laxen i stället för i strupen. Här väljer vi O.P. Andersson och förstärker smaken med stötta fänkålsfrön och citronskal. En upphottad klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Snapsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg laxfilé med skinn (mittbit)
1 dl socker
5 msk salt
1 msk grovstött vitpeppar
2 msk stötta fänkålsfrön
1 1/2 dl O P Anderson (snaps)

Garnering

1 msk stötta fänkålsfrön
finrivet citronskal
dillvippa
citronklyftor

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • detta passar fint till en sommar byffé några droppar av OP Andersson förhöjde smaken på laxen.

    Lennarth

Testa liknande recept

  • Laxpaté
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Saffransgravad torskrygg med pancetta
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladcheesecake med O´boy
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raggmunkar i våffeljärn
    Betyg 4.5 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsgravad lax med dillolja
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingspett med citron och rosmarin
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad