Passa på att laga äppelmos på säsongens äppelskörd! Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Här en snabb variant av oskalade äpplen som kokas upp och mixas. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Fyll hemgjorda munkar med äppelmos. Testa gärna detta recept på Äppelmunkar.
Kommentarer
Madelene
2021-10-06Jag har skippat sockret helt och det blir supergott!
Inger
2021-07-24Så bra recept! Det funkar alldeles utmärkt att mixa med stavmixer eftersom äpplena blir mjuka när de kokas. Jag blandade röda och gröna äpplen(Granny Smith) för att få ett syrligare mos och då behövde jag förlänga koktiden till ca 40 min. Nu ska jag smaksätta hälften av moset med kanel innan jag låter det svalna.
Amanda
2020-12-16Hur länge håller äppelmoset?
Redaktionen ICAse
2020-12-22Hej Amanda! Bäst är att frysa in moset i små förpackningar och ta fram lite åt gången. I kylen håller moset ca 1 v. Tänk på att använda rena verktyg och burkar och som alltid är det bäst att dofta och smaka innan servering. Hälsningar Ulrika