Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Snabbt äppelmos

Passa på att laga äppelmos på säsongens äppelskörd! Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Här en snabb variant av oskalade äpplen som kokas upp och mixas. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar. Lägg äppelbitarna i en stor kastrull med citronjuicen och vattnet. Låt koka upp och koka till ett mos på medeltemperatur ca 20 minuter. Rör om då och då och späd ev med mer vatten.
  2. Mixa slät med stavmixer. Häll tillbaka i en ren kastrull och tillsätt socker. Låt koka upp och koka några minuter under omrörning. Låt svalna och häll upp på plastburkar och frys in.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Fyll hemgjorda munkar med äppelmos. Testa gärna detta recept på Äppelmunkar.

Ingredienser

Portioner: ca 2 1/2 l
  • 4 kg äpplen
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 474 kJ / 113 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer