Snabbt äppelmos
Passa på att laga äppelmos på säsongens äppelskörd! Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Här en snabb variant av oskalade äpplen som kokas upp och mixas. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
ca 2,5 liter
4 kg äpplen
1 dl färskpressad citronjuice
5 dl vatten
3 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi474 KJ / 113 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater26 g
Protein0 g
Kommentarer
Hur lång hållbarhet har de i kyl (om man inte fryser in)?
Matilda
2024-09-08Hej Matilda! Vikten är innan äpplena kärnas ur. I kylen håller moset ca 1 v. Tänk på att använda rena verktyg och burkar och som alltid är det bäst att dofta och smaka innan servering. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-09Den angivna vikten äpplen- är det innan eller efter man kärnat ur dem?
Matilda
2024-09-08Jättegod och enkel. Man kan mixa lite grovt för att ha kvar lite äppelbitar, tycker det är gott.
Ann-christin
2024-09-01