Äppelgodis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelgodis

En söt och god blandning av äpplen, vaniljstång, citronjuice, äppelcider och socker. Servera den läckra äppelröran som tillbehör till ost eller kex och njut av söta och syrliga smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i ca 3 cm stora bitar.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Blanda äpplen, vaniljstång + frön, cider och citronjuice i en kastrull. Låt koka under lock på svag värme tills äpplena kokat sönder och blivit mosiga, 30–40 minuter. Rör om då och då.
  4. Passera äppelkoket genom en sil, släng skalen vartefter så blir det lättare att passera. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt sockret och låt småkoka utan lock tills purén nått 101°C, använd en digital termometer.
  5. Häll upp i en skål. Låt svalna och ställ kallt. Servera till ostar eller som tillbehör till julbordets kötträtter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • ca 800 g äpplen
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl äppelcider
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 5 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan