Äppelgodis
En söt och god blandning av äpplen, vaniljstång, citronjuice, äppelcider och socker. Servera den läckra äppelmarmeladen som tillbehör till ost eller kex och njut av söta och syrliga smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
1 liter
ca 800 g äpplen
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcider
1 tsk färskpressad citronjuice
5 1/2 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir en bättre konsistens med syltsocker. Har gjort äppelgodis ett gäng gånger nu och börjar bli en fena på att koka marmelad. Jag tycker just denna marmelad är bra om den är lite fastare. Blir lätt lite kladdigt annars på kexen med ost ;)
Fredrik
2023-06-21Detta recept är sjukt gott, ska göra i år igen o ge bort till släktingar o vänner ;)
Fredrik
2022-10-26Hur länge kan detta hålla i kylskåp, oöppnat?
Ulrica
2020-09-06Hej Ulrica! Hållbarhet på sylt och marmelad är beroende på bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien under tillagningen och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Om man varit noga med detta så bör hållbarheten vara ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Det går även bra att frysa sylt och marmelad. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-08