Äppelgodis

11
2
Äppelgodis

En söt och god blandning av äpplen, vaniljstång, citronjuice, äppelcider och socker. Servera den läckra äppelmarmeladen som tillbehör till ost eller kex och njut av söta och syrliga smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Äppelgodis

Ingredienser

1 l
ca 800 g äpplen
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcider
1 tsk färskpressad citronjuice
5 1/2 dl socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Fredrik

2022-10-26

Detta recept är sjukt gott, ska göra i år igen o ge bort till släktingar o vänner ;)

Ulrica

2020-09-06

Hur länge kan detta hålla i kylskåp, oöppnat?

Redaktionen ICAse

2020-09-08

Hej Ulrica! Hållbarhet på sylt och marmelad är beroende på bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien under tillagningen och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Om man varit noga med detta så bör hållbarheten vara ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Det går även bra att frysa sylt och marmelad. Hälsningar Ulrika