Äppelmos med skal

Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
13
Äppelmos med skal

Äppelmos med skal är perfekt för dig som inte orkar skala! Här är en snabb variant med oskalade äpplen som kokas upp och mixas ner. Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelmos med skal

Ingredienser

ca 2,5 liter
4 kg äpplen
1 dl färskpressad citronjuice
5 dl vatten
3 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Toppen mos 👍🏻

Birgit

2024-10-30

Hur lång hållbarhet har de i kyl (om man inte fryser in)?

Matilda

2024-09-08

Hej Matilda! Vikten är innan äpplena kärnas ur. I kylen håller moset ca 1 v. Tänk på att använda rena verktyg och burkar och som alltid är det bäst att dofta och smaka innan servering. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-09

Den angivna vikten äpplen- är det innan eller efter man kärnat ur dem?

Matilda

2024-09-08

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi474 KJ / 113 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater26 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Enkelt äppelmos
Betyg 4.4 av 5.
699 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelmos med picklat äpple
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjorda äppelchips
Betyg 3.6 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrligt äppelmos
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga