Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär

Comfort food för sommarsjälar är denna matiga potatissallad som serveras ljummen med salt, varmrökt sidfläsk och söta körsbär. Gott som ensamrätt eller grilltillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Skrubba och skär potatisen i tunna skivor. Skala, halvera och strimla löken. Lägg potatis och lök på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Blanda med olja.
  3. Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisblandningen. Lägg på rosmarinkvistarna.
  4. Rosta blandningen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbären efter halva tiden.
  5. Servera potatissalladen ljummen, gärna med lite ruccola på toppen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis (gärna amandine)
  • 2 gula lökar
  • 250 g varmrökt sidfläsk
  • 300 g urkärnade körsbär
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1/2 påse ruccola (à ca 30 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan