Tabascosås

2
0
Tabascosås

Att göra egen tabasco är ingen konst! Tabascosåsen görs på chilifrukter, till exempel Tabasco eller Malawi Birdseye, som kokas upp och mixas tillsammans med vitvinsvinäger och salt. En god och riktigt het sås, perfekt till maträtter som behöver en extra knuff!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Tabascosås

Ingredienser

ca 2 dl
1 dl
chilifrukter (t ex. Tabasco eller Malawi Birdseye)
1 dl
vitvinsvinäger
1 1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 112 KJ / 27 kCal
Fett 0.1 g
Salt 5.23 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept