Tabascosås

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Tabascosås

Att göra egen tabasco är ingen konst! Tabascosåsen görs på chilifrukter, till exempel Tabasco eller Malawi Birdseye, som kokas upp och mixas tillsammans med vitvinsvinäger och salt. En god och riktigt het sås, perfekt till maträtter som behöver en extra knuff!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Tabascosås

Ingredienser

ca 2 dl
1 dl  chilifrukter (t ex. Tabasco eller Malawi Birdseye)
1 dl  vitvinsvinäger
1 1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Om man köper en tabasco så håller den sig i flera år i kylskåpet. Varför håller sig detta recept bara i 3 veckor?

Joakim

2022-09-08

Hur mycket gram är 1 dl chili? Eller hur mycket hela chilifrukter behövs det?

Michael

2021-07-08

Hej Michael! 1 dl chili är ca 4-5 chilifrukter. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-07-10

Näringsvärde per portion

Energi112 KJ / 27 kCal
Fett0.1 g
Salt5.23 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Äppelchutney med chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk i het vinägrett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hot sauce
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Huevos rancheros
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga