Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Tabascosås

Att göra egen tabasco är ingen konst! Tabascosåsen görs på chilifrukter, till exempel Tabasco eller Malawi Birdseye, som kokas upp och mixas tillsammans med vitvinsvinäger och salt. En god och riktigt het sås, perfekt till maträtter som behöver en extra knuff!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud ca 5 minuter.
  2. Mixa till en slät sås. Häll upp på väl rengjord flaska och förvara i kylen. Tabascon håller sig minst 3 veckor i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 1 dl chilifrukter (t ex. Tabasco eller Malawi Birdseye)
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 112 kJ / 27 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer