Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltad pumpa

Syltad pumpa, ett tjusigt tillbehör med sting av chili som gör din middag till en fest. Pumpan läggs i en lag tillsammans med ingefära, chilifrukter och lime och serveras till exempelvis kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 glasburkar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pumpaköttet i bitar. Skala och finhacka ingefäran.
  2. Häll ättiksprit, vatten, socker, salt och ingefära i en kastrull. Värm tills sockret löst sig.
  3. Skölj limefrukterna. Skär av det yttersta skalet. Skär bort det vita som kan ge en bitter smak. Skiva frukterna.
  4. Lägg ner pumpan, chilifrukten, limeskivorna och skalet i kastrullen. Låt stå svalt i ett dygn.
  5. Värm pumpablandningen och låt sjuda i 10 minuter. Fördela i rena glasburkar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Välj chilifrukter som inte är alltför starka.

Variera gärna smaken och krydda med t ex 2 kanelstänger eller 4 vitlöksklyftor och 1 dl färska örter, t ex timjan (för 2 glasburkar).

Ingredienser

Portioner: 2 glasburkar
  • 1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 1 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?