Syltad pumpa
Syltad pumpa, ett tjusigt tillbehör med sting av chili som gör din middag till en fest. Pumpan läggs i en lag tillsammans med ingefära, chilifrukter och lime och serveras till exempelvis kött.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
2 glasburkar
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
2 msk finhackad ingefära
2 1/2 dl ättiksprit (12%)
2 1/2 dl vatten
5 dl strösocker
1 tsk salt
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott 👌
Eva
2024-09-13Hur gott som helst.Kan bli väldigt starkt om chilin ligger i för länge.Men jättegott till kött.Vitlök är en favorit
Helene
2004-09-21Jag antar att det behövs något mer än pumpa för att resultatet ska bli syltad pumpa?
Kerstin
2003-08-31