Syltad pumpa

5
3
Syltad pumpa

Syltad pumpa, ett tjusigt tillbehör med sting av chili som gör din middag till en fest. Pumpan läggs i en lag tillsammans med ingefära, chilifrukter och lime och serveras till exempelvis kött.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Syltad pumpa

Ingredienser

2 glasburkar
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
2 msk finhackad ingefära
2 1/2 dl ättiksprit (12%)
2 1/2 dl vatten
5 dl strösocker
1 tsk salt
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 1/2 lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Välj chilifrukter som inte är alltför starka.

Variera gärna smaken och krydda med t ex 2 kanelstänger eller 4 vitlöksklyftor och 1 dl färska örter, t ex timjan (för 2 glasburkar).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Helene

2004-09-21

Hur gott som helst.Kan bli väldigt starkt om chilin ligger i för länge.Men jättegott till kött.Vitlök är en favorit

Kerstin

2003-08-31

Jag antar att det behövs något mer än pumpa för att resultatet ska bli syltad pumpa?

Kerstin

2003-08-31

Jag antar att det behövs något mer än pumpa för att resultatet ska bli syltad pumpa?