Asiatisk sill
Asiatisk sill är en inlagd sill med smak av Thailand. Vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen en fräsch och lite sötstark smak. Thaisill passar utmärkt på buffé, till midsommar eller påsk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
10 portioner
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
3 - 3 1/2 cm ingefära
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag lägger till några skivor lime eller citron tillsammans med koriandern. Då blir det ännu godare och en fröjd för ögat
Emelie
2024-06-15Hej! Kan jag göra denna några dagar innan den ska ätas? Eller måste det vara just dagen innan?
Ida
2023-12-19Hej Ida! Sillen kräver minst 1 dag i lagen så det går fint att förbereda flera dagar innan servering. Den håller minst 1 vecka säkert upp till 10 dagar i kylen om man är noga med rena verktyg och ren burk. Lycka till och hoppas du gillar sillen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20Bästa sillinläggningen , ett måste på vårt julbord
Karin
2020-12-10