Asiatisk sill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Asiatisk sill

Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak. Passar utmärkt på buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker och ättika.
  2. Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.
  3. Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3 1/2 cm ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan