Asiatisk sill

Betyg 3.5 av 5.
120 personer har röstat
8
Asiatisk sill

Asiatisk sill är en inlagd sill med smak av Thailand. Vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen en fräsch och lite sötstark smak. Thaisill passar utmärkt på buffé, till midsommar eller påsk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Asiatisk sill

Ingredienser

10 portioner
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
3 - 3 1/2 cm ingefära
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
120 personer har röstat

Kommentarer

Jag lägger till några skivor lime eller citron tillsammans med koriandern. Då blir det ännu godare och en fröjd för ögat

Emelie

2024-06-15

Hej! Kan jag göra denna några dagar innan den ska ätas? Eller måste det vara just dagen innan?

Ida

2023-12-19

Hej Ida! Sillen kräver minst 1 dag i lagen så det går fint att förbereda flera dagar innan servering. Den håller minst 1 vecka säkert upp till 10 dagar i kylen om man är noga med rena verktyg och ren burk. Lycka till och hoppas du gillar sillen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-12-20

Bästa sillinläggningen , ett måste på vårt julbord

Karin

2020-12-10

Testa liknande recept

Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tsatsikisill
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga