Asiatisk sill

Asiatisk sill är en inlagd sill med smak av Thailand. Vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen en fräsch och lite sötstark smak. Thaisill passar utmärkt på buffé, till midsommar eller påsk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
10 portioner
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
3 - 3 1/2 cm ingefära
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir det fel i smakerna om man byter ut koriander mot persilja?
Christine
2024-12-15Hej Christine! Du tappar såklart en del av den asiatiska smaken. Jag skulle ta gräslök istället om du inte gillar koriander. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-12-16Jag lägger till några skivor lime eller citron tillsammans med koriandern. Då blir det ännu godare och en fröjd för ögat
Emelie
2024-06-15Hej! Kan jag göra denna några dagar innan den ska ätas? Eller måste det vara just dagen innan?
Ida
2023-12-19Hej Ida! Sillen kräver minst 1 dag i lagen så det går fint att förbereda flera dagar innan servering. Den håller minst 1 vecka säkert upp till 10 dagar i kylen om man är noga med rena verktyg och ren burk. Lycka till och hoppas du gillar sillen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-12-20