Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Äppelchutney med chili

En het och kryddig röra med smak av äpple och chili som är både enkel och snabb att laga till. Servera äppelchutneyn som tillbehör till exempelvis revbensspjäll.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka under lock tills äpplet är mjukt, ca 5 minuter. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Hett och sötsyrligt tillbehör till revbensspjäll och skinka. Koka gärna chutneyn på svenska vinteräpplen. Håller ca 1 vecka övertäckt i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äpplen
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 6 msk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?