Äppelchutney med chili

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
2
Äppelchutney med chili

En het och kryddig röra med smak av äpple och chili som är både enkel och snabb att laga till. Servera äppelchutneyn som tillbehör till exempelvis revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Äppelchutney med chili

Ingredienser

6 portioner
4   äpplen
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
6 msk  socker
3 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Hett och sötsyrligt tillbehör till revbensspjäll och skinka. Koka gärna chutneyn på svenska vinteräpplen. Håller ca 1 vecka övertäckt i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt enkel men absolut helt ok.

Elenore

2022-12-10

Friskt och syrligt!! Mums!

Carina

2009-12-25

Testa liknande recept

Tabascosås
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelchutney i wokpanna
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och äppelchutney
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberchutney med chili
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga