Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Mozzarella med yoghurt, chili och basilika

Du ger dina smaklökar en härlig upplevelse när du tillagar det här enkla och snabblagade tillbehöret. Delikat mozzarella blandas med syrlig och krämig yoghurt och ackompanjeras av het chili och grann basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt osten i grova bitar. Lägg dem på ett fat.
  2. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Vispa ihop yoghurt med vinäger, olivolja, flingsalt och peppar.
  3. Häll blandningen över osten. Strö på chili och basilikablad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g mozzarella (gärna av buffelmjölk)
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan