Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

23
1
Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

Asiatiska snabbnudlar, instant ramen, möter Italien! Aglio, olio e peperoncino betyder vitlök, olja och chili. Addera parmesan och du har en snabblagad, hyfsat billig och rätt så onyttig rätt. Men den är grymt god, även om en italienare skulle vända sig i graven…

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

Ingredienser

1 portioner
1/2
vitlöksklyfta
1 krm
chiliflakes
1 1/2 msk
olja
2 msk
smör
1
paket snabbnudlar (85 g)
2 1/2 dl
vatten
1/2 dl
finriven parmesanost

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten, t ex risnudlar/glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett- och ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Sara

2021-06-01

Mycket bra bas för snabbnudlar! Jag slängde även i en nypa koriander och en skvätt kantarellfond, salt och svartpeppar efter smak! Mums! Oljan använde jag sesamolja! Wow!

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 586 kCal
Fett 50 g
Salt 1 g
Kolhydrater 21 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept