Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan
Asiatiska snabbnudlar, instant ramen, möter Italien! Aglio, olio e peperoncino betyder vitlök, olja och chili. Addera parmesan och du har en snabblagad, hyfsat billig och rätt så onyttig rätt. Men den är grymt god, även om en italienare skulle vända sig i graven…
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten, t ex risnudlar/glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett- och ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket bra bas för snabbnudlar! Jag slängde även i en nypa koriander och en skvätt kantarellfond, salt och svartpeppar efter smak! Mums! Oljan använde jag sesamolja! Wow!
Sara
2021-06-01