Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

Asiatiska snabbnudlar, instant ramen, möter Italien! Aglio, olio e peperoncino betyder vitlök, olja och chili. Addera parmesan och du har en snabblagad, hyfsat billig och rätt så onyttig rätt. Men den är grymt god, även om en italienare skulle vända sig i graven…

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. 
  2. Stek den och chiliflakes i oljan ca 2 minuter på svag värme i en stekpanna utan att det tar färg.
  3. Tillsätt smör, snabbnudlar och vatten. Rör runt (gärna med ätpinnar så du får in rätta nudelfeelingen), så att nudlarna separeras. Låt koka i 2–3 minuter tills nudlarna är klara och den mesta av vätskan har absorberats. 
  4. Rör ner parmesanan.

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten, t ex risnudlar/glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett- och ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 paket snabbnudlar (85 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2453 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept