Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan
Asiatiska snabbnudlar, instant ramen, möter Italien! Aglio, olio e peperoncino betyder vitlök, olja och chili. Addera parmesan och du har en snabblagad, hyfsat billig och rätt så onyttig rätt. Men den är grymt god, även om en italienare skulle vända sig i graven…
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
1 portion
1/2 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1 1/2 msk olja
2 msk smör
1 paket snabbnudlar (85 g)
2 1/2 dl vatten
1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett50 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket bra bas för snabbnudlar! Jag slängde även i en nypa koriander och en skvätt kantarellfond, salt och svartpeppar efter smak! Mums! Oljan använde jag sesamolja! Wow!
Sara
2021-06-01