Äggsoppa med nudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggsoppa med nudlar

Gillar du rätter som är inspirerade från det asiatiska köket så är detta recept på äggsoppa något för dig! Du gör soppan av bland annat purjolök, skinka och ägg. Servera den härliga soppan med nudlar och avnjut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning. Fördela i 4 skålar (för 4 port).
  2. Låt buljongen stå kvar på värmen. Strö purjolök, majskorn och strimlad kokt skinka över nudlarna. Knäck ägget i en skål och vispa ihop med vatten och salt.
  3. Rör ner det i den sjudande buljongen så att äggtrådar bildas. Häll den varma äggbuljongen över nudlarna, rör om lite försikigt i skålarna och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 paket snabbnudlar (ramen) med räksmak
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl majskorn
  • 200 g strimlad kokt skinka
  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • 0,8 tsk salt
Lägg till i inköpslistan