Nudelsoppa med röd currykyckling
Ät inte snabbnudlarna som de är när du på under en halvtimme kan göra denna himmelska nudelsoppa med smarrig, röd currykyckling! Soppan gör du extra matig av att du blandar ner sallad före du lägger på den goda kycklingen. Snabbt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 1/2 msk röd currypaste
1 1/2 msk olivolja
Kyckling
4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 msk olivolja till stekning
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Nudelsoppa
12 dl vatten
4 paket snabbnudlar med buljong (à 85 g), valfri smak
1 romansallad (à ca 200 g)
hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mums. Enkelt och gott. Toppen vardagsrätt. Godkänt av båda barnen också.
Åsa
2022-02-09Frächt och gott med lagom styrka! Lättlagat med få ingredienser. Gång nummer två valde jag att tärna kycklingfilén ist för att steka dom hela och ökade på mängden olivolja något i marinaden. Hällde sen på kycklingen och den överblivna marinaden på nudlarna vilket gav extra smak. Bytte ut snabbnudlarna mot äggnudlar och tillsatte kycklingbuljong ist. Även Ludvig 1,5 gjorde tummen upp för det här! Kommer absolut att lagas igen!
Malena
2011-11-14En helt ok rätt. Gick riktigt fort att göra och mycket enkel. Kycklingen blev jättgod men nudlarna blev sådär. Andra gången använde vi äggnudlar istället och det blev bättre tyckte vi. Kommer absolut att lagas igen fast med äggnudlar då :)
Anna
2011-11-14