Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelsoppa med röd currykyckling

Ät inte snabbnudlarna som de är när du på under en halvtimme kan göra denna himmelska nudelsoppa med smarrig, röd currykyckling! Soppan gör du extra matig av att du blandar ner sallad före du lägger på den goda kycklingen. Snabbt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Röd currykyckling: Blanda kycklingfiléer med röd currypaste och olivolja en skål, låt marinera ca 10 minuter.
  2. Stek kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 5 minuter tills kycklingen är klar.
  3. Nudelsoppa: Koka upp vatten och det buljongpulver som finns i snabbnudelpaket i en stor kastrull. Lägg i nudlarna och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skär romansallad i grova bitar. Skär kycklingen i skivor. Ta upp nudlarna med spagettislev ur buljongen och fördela dem i skålar.
  5. Lägg salladen i buljongen, koka upp och häll över nudlarna. Lägg på kycklingen. Garnera med hackad koriander.

För alla

Gör glutenfri: använd glasnudlar eller glutenfri pasta och buljongtärning/fond.
Gör laktos-, mjölkprotein- och äggfri: kontrollera innehållet i nudlarna eller använd pasta och lämplig buljongtärning/fond.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1 1/2 msk röd currypaste
  • 1 1/2 msk olivolja
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer (à 150 g)
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Nudelsoppa
  • 12 dl vatten
  • 4 paket snabbnudlar med buljong (à 85 g), valfri smak
  • 1 romansallad (à ca 200 g)
  • hackad koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?