Snabbmakaroner med spenatbollar

2
0 Klimatsmart
Snabbmakaroner med spenatbollar

Den här vegovarianten på köttbullar måste du prova! Tillsammans med snabbmakaroner är dessa krämiga spenatbollar med vitlök och ost den perfekta snabbmiddagen för dig som vill ha en lite grönare vardagsmåltid.

Skriv ut
Snabbmakaroner med spenatbollar

Ingredienser

4 portioner

Spenatbollar

400 g
fryst hel spenat
1/2
gul lök
1
finriven eller pressad vitlöksklyfta
1
ägg
100 g
riven ost
1 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
ca 1/2 tsk
salt
-
peppar
-
olja och smör (till stekning)
5 dl
snabbmakaroner

Till servering

riven parmesanost
hackad persilja

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1942 KJ / 464 kCal
Fett 12 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 65 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept