UNDER 30 MIN | Medel

Snabbmakaroner med spenatbollar

Den här vegovarianten på köttbullar måste du prova! Tillsammans med snabbmakaroner är dessa krämiga spenatbollar med vitlök och ost den perfekta snabbmiddagen för dig som vill ha en lite grönare vardagsmåltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spenatbollar: Tina spenaten och pressa ur all vätska.
  2. Hacka löken och stek den i smör tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut.
  3. Blanda spenat och lök med ägg, riven ost, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar. Forma smeten till 20-30 bollar (för 4 port). Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek spenatbollarna på medelvärme tills de är genomstekta.
  4. Koka makaronerna enligt instruktionen på förpackningen.
  5. Till servering: Servera spenatbollarna tillsammans med nykokta snabbmakaroner. Toppa med parmesan och persilja.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenatbollar
  • 400 g fryst hel spenat
  • 1/2 gul lök
  • 1 finriven eller pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 100 g riven ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 1/2 tsk salt
  • peppar
  • olja och smör (till stekning)
  • 5 dl snabbmakaroner
Till servering
  • riven parmesanost
  • hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1942 kJ / 464 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept