Snabbmakaroner med spenatbollar

Den här vegovarianten på köttbullar måste du prova! Tillsammans med snabbmakaroner är dessa krämiga spenatbollar med vitlök och ost den perfekta snabbmiddagen för dig som vill ha en lite grönare vardagsmåltid.

Ingredienser
4 portioner
Spenatbollar
400 g fryst hel spenat
1/2 gul lök
1 finriven eller pressad vitlöksklyfta
1 ägg
100 g riven ost
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 1/2 tsk salt
peppar
olja och smör (till stekning)
5 dl snabbmakaroner
Till servering
riven parmesan
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1942 KJ / 464 kCal
Fett12 g
Salt2.6 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Toppen!
Jenny
2021-02-15