Äppelpaj med mandelsmul

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
4
Äppelpaj med mandelsmul

Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Äppelpaj med mandelsmul

Ingredienser

6 portioner
6 äpplen
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk malen kanel
200 g riven mandelmassa
1 dl havregryn
75 g smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Krispigt täcke. Inte så söt. Jag använde 10 mindre äpplen.

Marita

2020-09-19

Ingenting för mig som gillar knäckiga äppelpajer, denna blev väldigt mjuk och soggig. Smakade inte särskilt gott heller

Frida

2020-02-17

Enkelt och mycket gott!

Sirpa

2014-11-01

Näringsvärde per portion

Energi1794 KJ / 429 kCal
Fett28 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Chokladbollstårta med kaffe
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnurror med äpplen
Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Världens godaste äppelsmulpaj
Betyg 4.4 av 5.
3069 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ballerina milkshake
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladtacoskal
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta med Ballerina kanelbulle
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga