Äppelpaj med mandelsmul
Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
6 portioner
6 äpplen
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk malen kanel
200 g riven mandelmassa
1 dl havregryn
75 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1794 KJ / 429 kCal
Fett28 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegod. Krispigt täcke. Inte så söt. Jag använde 10 mindre äpplen.
Marita
2020-09-19Ingenting för mig som gillar knäckiga äppelpajer, denna blev väldigt mjuk och soggig. Smakade inte särskilt gott heller
Frida
2020-02-17Enkelt och mycket gott!
Sirpa
2014-11-01