Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Servera med laktosfri glass/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och byt ut glass/grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: servera med äggfri glass eller välj grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod. Krispigt täcke. Inte så söt. Jag använde 10 mindre äpplen.
Marita
2020-09-19Ingenting för mig som gillar knäckiga äppelpajer, denna blev väldigt mjuk och soggig. Smakade inte särskilt gott heller
Frida
2020-02-17Enkelt och mycket gott!
Sirpa
2014-11-01