Äppelpaj med mandelsmul

48
4
Äppelpaj med mandelsmul

Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Äppelpaj med mandelsmul

Ingredienser

6 portioner
6 äpplen
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 tsk malen kanel
200 g riven mandelmassa
1 dl havregryn
75 g smör

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Servera med laktosfri glass/grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och byt ut glass/grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: servera med äggfri glass eller välj grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Marita

2020-09-19

Jättegod. Krispigt täcke. Inte så söt. Jag använde 10 mindre äpplen.

Frida

2020-02-17

Ingenting för mig som gillar knäckiga äppelpajer, denna blev väldigt mjuk och soggig. Smakade inte särskilt gott heller

Sirpa

2014-11-01

Enkelt och mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1794 KJ / 429 kCal
Fett 28 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden