Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelpaj med mandelsmul

Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och strö över kardemumma och kanel.
  3. Varva riven mandelmassa och havregryn ovanpå äpplena. Hyvla över smöret.
  4. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. 
  5. Servera pajen med vaniljglass eller en klick vispad grädde.

För alla

Gör glutenfri: Byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/matfett. Servera med laktosfri glass/grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Fri från ägg, om grädde eller äggfri glass serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 äpplen
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 dl havregryn
  • 75 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1794 kJ / 429 kCal