UNDER 30 MIN | Medel

Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller

Är det något recept som andas vardagslyx så är det detta! Liva upp vilken tråkig vardagskväll som helst med dessa ljuvligt krämiga parmesanstuvade makaroner som blir extra lyxiga med timjan och tryffelolja. Servera ihop med smörstekta kantareller och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stuvade makaroner: Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda crème fraiche och grädde i en rymlig kastrull och koka upp. Vänd ner makaroner, parmesanost och repad timjan. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.
  3. Kantareller: Ansa kantarellerna. Stek kantarellerna i smör tills de får fin färg och salta.
  4. Till servering: Servera kantarellerna med parmesanstuvade makaroner och toppa gärna med timjan.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, grädde och smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Parmesanstuvade makaroner
  • 5 dl makaroner (gärna gammeldags idealmakaroner)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesanost (100 g motsvarar ca 2 dl)
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 - 3 tsk tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar
Stekta kantareller
  • 500 g färska kantareller
  • 2 msk smör
Till servering
  • färsk timjan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3056 kJ / 730 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept