Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller

3
0
Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller

Är det något recept som andas vardagslyx så är det detta! Liva upp vilken tråkig vardagskväll som helst med dessa ljuvligt krämiga parmesanstuvade makaroner som blir extra lyxiga med timjan och tryffelolja. Servera ihop med smörstekta kantareller och njut.

Skriv ut
Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller

Ingredienser

4 portioner

Parmesanstuvade makaroner

5 dl
makaroner (gärna gammeldags idealmakaroner)
2 dl
crème fraiche
1 dl
vispgrädde
100 g
riven parmesanost (100 g motsvarar ca 2 dl)
1 msk
färsk timjan
2 - 3 tsk
tryffelolja
-
salt
-
svartpeppar

Stekta kantareller

500 g
färska kantareller
2 msk
smör

Till servering

färsk timjan

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, grädde och smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3056 KJ / 730 kCal
Fett 45 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept