Snabblasagne

Som en lasagne al forno, fast snabbare! Precis, här är en lasagne utan bechamelsås. Du lagar den istället på crème fraiche och en pastasås med smak av tomat och basilika. Smidigt! Genom att du kokar ihop såsen och köttfärsen spar du in på momenten och får ett krämigt resultat. Servera med en god sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2025

Ingredienser
4 portioner
5 dl lätt crème fraiche
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl mjölk
500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 tsk olja
salt
svartpeppar
1 köttbuljongtärningar
12 lasagneplattor
1 cosmopolitansallad eller annan grön sallad
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3915 KJ / 937 kCal
Fett50 g
Salt4.3 g
Kolhydrater77 g
Protein40 g

Kommentarer
87 stNam nam 😀🚃
Eric
Mjukstekte också gul lök och vitlök innan jag brynte köttförsen! Kryddade även med muskot!
Ingela
Jättegott och enkelt! Tillsätt lök och lite mera kryddor. Hade grädde överst (annars blir det för torrt) och riven ost.
Birgitta
Om ica är en lasagne är det här en urplockad lidlbutik. Nonna vänder sig i graven
Sven-otto
Snabbt och enkelt men lade till extra kryddor som lök och vitlök.
Elisabet
Gör dubbel sats
Attila
Lite klen i smaken om man inte adderar efter egen smak. Lök och vitlök bland annat. Annars enkel och god.
Tone
Lägger till när jag bryner köttfärsen en hackad gul lök. Och lite riven muskot i tomatblandningen.
Ingela
Följde tips om vinägrett till salladen och hackade med persilja samt ett äpple i den. Lasagnen helt ok, enkelt. Tog lite för mycket salt. La till timjan till såsen.
Louise
Tur att vi hade lite annat hemma för att få smak på detta..! 🙄
Rickard