Snabba kycklinggulaschen
Snabb gulasch med kyckling som förbereds genom att bryna lök och paprika i olja tillsammans med mortlad kummin tills löken fått färg. Tillsätt tomatpuré och tomatkross och låt koka till en smakrik gulasch. Mot slutet adderas brynt kycklingfärs och det är klart för servering, toppa med en klick persiljekräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Gulasch
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 480 g kycklingfärs
salt
peppar
Persiljekräm
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 603 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är en stående rätt hemma hos oss. Älskad av alla. Har bjudit den på fest också. Verkligen uppskattat. Persiljekrämen är verkligen pricken över i:et i denna rätt. Sen är den snabb och lätt att göra.
Kim
2022-01-05Smakade inte så mycket tyvärr.
Emilia
2020-05-29Tog vanlig passerade tomater men smaksatte istället med cyennepeppar! Blev härlig smak och räckte i två dagar!
Louise
2015-02-15