Snabba kycklinggulaschen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba kycklinggulaschen

Snabb gulasch med kyckling som förbereds genom att bryna lök och paprika i olja tillsammans med mortlad kummin tills löken fått färg. Tillsätt tomatpuré och tomatkross och låt koka till en smakrik gulasch. Mot slutet adderas brynt kycklingfärs och det är klart för servering, toppa med en klick persiljekräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Skala löken och hacka den grovt. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Bryn löken i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
  4. Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den och paprikan i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Persiljekräm: Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlöken och persiljan med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklinggulaschen med persiljekrämen och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med lite rivet citronskal också.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Gulasch
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g finkrossade tomater
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • ca 480 g kycklingfärs
  • salt och peppar
Persiljekräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2521 kJ / 601 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept