Snabba kycklinggulaschen

170
4
Snabba kycklinggulaschen

Snabb gulasch med kyckling som förbereds genom att bryna lök och paprika i olja tillsammans med mortlad kummin tills löken fått färg. Tillsätt tomatpuré och tomatkross och låt koka till en smakrik gulasch. Mot slutet adderas brynt kycklingfärs och det är klart för servering, toppa med en klick persiljekräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Snabba kycklinggulaschen

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Gulasch

1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 480 g kycklingfärs
salt och peppar

Persiljekräm

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med lite rivet citronskal också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

170

Kommentarer

Kim

2022-01-05

Detta är en stående rätt hemma hos oss. Älskad av alla. Har bjudit den på fest också. Verkligen uppskattat. Persiljekrämen är verkligen pricken över i:et i denna rätt. Sen är den snabb och lätt att göra.

Emilia

2020-05-29

Smakade inte så mycket tyvärr.

Louise

2015-02-15

Tog vanlig passerade tomater men smaksatte istället med cyennepeppar! Blev härlig smak och räckte i två dagar!

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 603 kCal
Fett 27 g
Salt 27 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden