Snabba kycklinggulaschen

168
3
Snabba kycklinggulaschen

Snabb gulasch med kyckling som förbereds genom att bryna lök och paprika i olja tillsammans med mortlad kummin tills löken fått färg. Tillsätt tomatpuré och tomatkross och låt koka till en smakrik gulasch. Mot slutet adderas brynt kycklingfärs och det är klart för servering, toppa med en klick persiljekräm.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Snabba kycklinggulaschen

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Gulasch

1
gul lök
2
röda paprikor
1 msk
olja
1 tsk
hel kummin
2 msk
tomatpuré
390 g
finkrossade tomater
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 480 g
kycklingfärs
-
salt och peppar

Persiljekräm

1
vitlöksklyfta
1/2
kruka persilja
2 dl
crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med lite rivet citronskal också.

Vad tyckte du om receptet?

168

Kommentarer

Emilia

2020-05-29

Smakade inte så mycket tyvärr.

Louise

2015-02-15

Tog vanlig passerade tomater men smaksatte istället med cyennepeppar! Blev härlig smak och räckte i två dagar!

Elisabeth

2014-11-25

Då barnen är lite känsliga mot stark mat så bytte jag ut dom krossade tomaterna med chili mot krossade tomater med basilika, tog även en gnutta socker istället för kummin. Maten föll verkligen mig och barnen i smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 603 kCal
Fett 27 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept