Snabb gulasch med kyckling som förbereds genom att bryna lök och paprika i olja tillsammans med mortlad kummin tills löken fått färg. Tillsätt tomatpuré och tomatkross och låt koka till en smakrik gulasch. Mot slutet adderas brynt kycklingfärs och det är klart för servering, toppa med en klick persiljekräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
48 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Emilia
2020-05-29Smakade inte så mycket tyvärr.
Louise
2015-02-15Tog vanlig passerade tomater men smaksatte istället med cyennepeppar! Blev härlig smak och räckte i två dagar!
Elisabeth
2014-11-25Då barnen är lite känsliga mot stark mat så bytte jag ut dom krossade tomaterna med chili mot krossade tomater med basilika, tog även en gnutta socker istället för kummin. Maten föll verkligen mig och barnen i smaken.