Peruansk kycklingsoppa
En värmande kycklingsoppa med peruanska förtecken. Potatis och morot gör den extra matig. I Peru använder man ofta den fruktiga chilipastan aji amarillo i matlagningen. Får du inte tag i den kan du ersätta den med finhackad gul paprika och gul chilifrukt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
4 morötter
300 g fast kokt potatis
3 msk rapsolja
2 msk aji amarillo chilipasta (eller 1 finhackad gul paprika och 1 gul chilifrukt, för 4 portioner)
1/2 tsk gurkmeja
500 g kycklinglårfilé
2 1/2 tsk salt
1 l vatten
3 dl frysta majskorn
1 dl grovhackad färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 459 kCal
Fett13 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som Susanna säger, om man lagar maten enligt recept så smakar den i princip ingenting. Jag lagade med 900gr kyckling så jag la i nästan 1,9liter vatten och då använder jag mig av 3 matskedar kycklingfond samt 2st grönsaksbuljongstärningar och då blev maten smakfullt.
Vandad
2023-08-07Väldigt milda smaker tyvärr. Smakade ganska lite.
Susanna
2021-09-15Sååå gott!
Maria
2021-01-20