Peruansk kycklingsoppa

17
2
Peruansk kycklingsoppa

En värmande kycklingsoppa med peruanska förtecken. Potatis och morot gör den extra matig. I Peru använder man ofta den fruktiga chilipastan aji amarillo i matlagningen. Får du inte tag i den kan du ersätta den med finhackad gul paprika och gul chilifrukt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Peruansk kycklingsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
4 morötter
300 g fast kokt potatis
3 msk rapsolja
2 msk aji amarillo chilipasta (eller 1 finhackad gul paprika och 1 gul chilifrukt, för 4 portioner)
1/2 tsk gurkmeja
500 g kycklinglårfilé
2 1/2 tsk salt
1 l vatten
3 dl frysta majskorn
1 dl grovhackad färsk koriander

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Susanna

2021-09-15

Väldigt milda smaker tyvärr. Smakade ganska lite.

Maria

2021-01-20

Sååå gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 459 kCal
Fett 13 g
Salt 5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden