Snabba kycklinggrytan

49
4
Snabba kycklinggrytan

En snabb kycklinggryta är toppen att ha i skjortärmen. Med strimlade kycklinlårfiléer och en gräddig sås gjord med den milda purjolöken, grädde, buljong och lite timjan blir det riktigt smarrigt. Servera med ris och strössla med hackad gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Snabba kycklinggrytan

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
purjolök
ca 600 g
strimlad kycklinglårfilé
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
timjan
-
salt och peppar
340 g
majskorn
1/2
kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Marie

2014-04-16

Det var en populär rätt hos oss,jättegott och enkelt! Nästa gång prova att sätta i vitlök och sambal oelek.

Redaktionen

2013-12-06

Hej Ann! Tråkigt att höra. Klart det ska vara bra råvaror i kassen! Gå gärna tillbaka till butiken och reklamera.

Ann

2013-12-06

Receptet var bra, men den strimlade kycklingfilén vi fick var HEMSK!! Likadant förra gången! Bara en massa slamsor av fett eller senor, usch! Kommer från Kronfågel, men verkligen inget som rekommenderas! Jag fick slänga allt och ta egna hela kycklingfiléer från frysen.

Näringsvärde per portion

Energi 2303 KJ / 551 kCal
Fett 15 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 59 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept