Snabba kycklinggrytan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba kycklinggrytan

En snabb kycklinggryta är toppen att ha i skjortärmen. Med strimlade kycklinlårfiléer och en gräddig sås gjord med den milda purjolöken, grädde, buljong och lite timjan blir det riktigt smarrigt. Servera med ris och strössla med hackad gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär purjolöken i bitar.
  3. Stek kycklingen och purjon i oljan tills det får färg. Rör ner grädde, smulad buljongtärning, tomatpuré och timjan. Låt grytan koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt majsen rinna av och blanda ner den. Hacka gräslöken och strö över den.
  5. Servera grytan med riset och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 purjolök
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 340 g majskorn
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 575 kCal