Kotlett med tomat- och krassesallad
En rustik och mättande rätt med saftiga kotletter och frisk tomat- och krassesallad. Sväng ihop en god sås på balsamvinäger som tillför en härlig syra och ger rätten en fin balans. Ringla över såsen och servera kotletterna med knaprig, ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
4 tomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 ask krasse
Kotlett
4 skivor benfria kotletter
1 msk smör eller margarin
Balsamsirap
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
1/2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 545 kCal
Fett20.2 g
Salt2.54 g
Kolhydrater51.3 g
Protein34.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer