Kotlett med tomat- och krassesallad

5
0
Kotlett med tomat- och krassesallad

En rustik och mättande rätt med saftiga kotletter och frisk tomat- och krassesallad. Sväng ihop en god sås på balsamvinäger som tillför en härlig syra och ger rätten en fin balans. Ringla över såsen och servera kotletterna med knaprig, ugnsrostad potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Kotlett med tomat- och krassesallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

Sallad

4
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
1/2
ask krasse

Kotlett

4
skivor benfria kotletter
1 msk
smör eller margarin

Balsamsirap

1 dl
balsamvinäger
1 msk
strösocker
1 tsk
majsstärkelse
1/2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2283 KJ / 545 kCal
Fett 20.2 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 51.3 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept