Lasagne med mozzarella
Lasagne behöver inte vara så tidskrävande som man tror! I detta recept varvas plattorna med färsen som fått kokas samman med pastasåsen, ihop med crème fraiche. Mild mozzarella rivs över topplagret, och den färdiga lasagnen avnjuts sedan med krispiga morotsstavar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
5 dl lätt crème fraiche
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
500 g blandfärs
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
12 lasagneplattor
1 förp mozzarella (à 125 g)
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3642 KJ / 871 kCal
Fett49 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein43 g
Kommentarer
Favorit hos alla i familjen, enkelt och snabbt!!
Karin
2024-04-14Vad blir tiden i ugnen om man har färska lasagneplattor?
Sabina
2024-02-28Hej Sabina! Ungefär 20 minuter brukar vara lagom. Men du kanske får prova dig fram, stick med en liten kniv och känn om det känns mjukt. Lycka till, vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29Lagar den ofta. God!!
Sandra gunilla
2023-12-12