Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lasagne med mozzarella

Lasagne behöver inte vara så tidskrävande som man tror! I detta recept varvas plattorna med färsen som fått kokas samman med pastasåsen, ihop med crème fraiche. Mild mozzarella rivs över topplagret, och den färdiga lasagnen avnjuts sedan med krispiga morotsstavar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda crème fraiche och pastasåserna i en stor kastrull.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna, salta och peppra. Rör ner färsen i kastrullen och låt koka upp.
  4. Varva sås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås och riv över mozzarella. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Skala morötterna och riv dem eller skär i stavar.
  6. Servera lasagnen med morötterna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 1 förp pastasås med chili (à 390 g)
  • 1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Bön-och Linspasta olika sort

5:- Rabatt

Kungsörnen 450 g

Mer info

Kupongen är laddad

Gotlandspastan olika sorter

5:- Rabatt

Kungsörnen 450-500 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3642 kJ / 871 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer