Makaronigratäng med köttfärs
Denna makaronigratäng med köttfärs är perfekt att göra om man ofta återkommer till köttfärssås och spaghetti. Nästan samma ingredienser, men i ett litet annorlunda format! Låt kokta makaroner och stekt köttfärs blandas med ägg och mjölk och gratineras i ugnen. Självklart toppar du den med ost och äter den med söta plommontomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna macaronetti)
500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
390 g pastasås basilika
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
2 krm peppar
1 dl riven ost (gärna prästost)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3173 KJ / 759 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein46 g
Kommentarer
Gjorde om det lite men så god
Åza
2024-11-10Hade bara passerade tomater hemma så pressade i vitlök och hade även i torkad persilja. Kan varieras i oändlighet känns det som. Blev jättegott och kommer definitivt göras igen!
Ingela
2024-06-19Supergotta med köttfärssås som blev över sen tidigare 🥰🥰👍🏻👍🏻
Roger
2024-02-01