Gräddig höstgryta med svamp och dragon

9
1
Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Den här mustiga svampgrytan med syltlök är klart inspirerad av Kreolskans gryta, en populär 80-talsklassiker som är lika god idag. I den här uppdaterade versionen har köttet fått maka på sig för Mifú, ett stekbart matprotein gjort på mjölk men fri från laktos. Har du haft lycka i svampskogen så går det utmärkt att ersätta champinjonerna i grytan med t ex trattkantareller.

Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Ingredienser

4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 liten purjolök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olja
2 förp naturella vegostrimlor av mjölkprotein (à 250 g, gärna Mifústrimlor)
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl svampbuljong (fond och tärning eller vatten)
2 1/2 dl laktosfri grädde (35%)
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 dl avrunna syltlökar
2 tsk torkad dragon eller färsk dragon (2 tsk torkad motsvarar 1 kruka färsk)

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Anja

2020-11-18

Ett klart favoritrecept- jag skippar syltlöken och använder oumph- timjan&vitlök, så gott.