Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Den här mustiga svampgrytan med syltlök är klart inspirerad av Kreolskans gryta, en populär 80-talsklassiker som är lika god idag. I den här uppdaterade versionen har köttet fått maka på sig för Mifú, ett stekbart matprotein gjort på mjölk men fri från laktos. Har du haft lycka i svampskogen så går det utmärkt att ersätta champinjonerna i grytan med t ex trattkantareller.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tillaga potatisklyftorna enligt anvisningen på förpackningen. Håll dem varma.
  3. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skiva svampen.
  4. Stek lök och svamp i oljan i en vid gryta. Tillsätt Mifústrimlor och stek med den i några minuter.
  5. Tillsätt senap, buljong och grädde. Koka sakta ca 10 minuter.
  6. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red av grytan. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Häll av syltlöken. Plocka och hacka dragonen. Tillsätt i grytan.
  8. Servera grytan med rosmarinpotatis.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp potatisklyftor (à 500 g)
  • 1 liten purjolök
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 2 msk olja
  • 2 förp naturella vegostrimlor av mjölkprotein (à 250 g, gärna Mifústrimlor)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl svampbuljong (fond och tärning eller vatten)
  • 2 1/2 dl laktosfri grädde (35%)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl avrunna syltlökar
  • 2 tsk torkad dragon eller färsk dragon (2 tsk torkad motsvarar 1 kruka färsk)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer