Gräddig höstgryta med svamp och dragon
Den här mustiga svampgrytan med syltlök är klart inspirerad av Kreolskans gryta, en populär 80-talsklassiker som är lika god idag. I den här uppdaterade versionen har köttet fått maka på sig för Mifú, ett stekbart matprotein gjort på mjölk men fri från laktos. Har du haft lycka i svampskogen så går det utmärkt att ersätta champinjonerna i grytan med t ex trattkantareller.
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 liten purjolök
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olja
2 förp naturella vegostrimlor av mjölkprotein (à 250 g, gärna Mifústrimlor)
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl svampbuljong (fond och tärning eller vatten)
2 1/2 dl laktosfri grädde (35%)
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 dl avrunna syltlökar
2 tsk torkad dragon eller färsk dragon (2 tsk torkad motsvarar 1 kruka färsk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ett klart favoritrecept- jag skippar syltlöken och använder oumph- timjan&vitlök, så gott.
Anja
2020-11-18