Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Den här mustiga svampgrytan med syltlök är klart inspirerad av Kreolskans gryta, en populär 80-talsklassiker som är lika god idag. I den här uppdaterade versionen har köttet fått maka på sig för Mifú, ett stekbart matprotein gjort på mjölk men fri från laktos. Har du haft lycka i svampskogen så går det utmärkt att ersätta champinjonerna i grytan med t ex trattkantareller.

Gräddig höstgryta med svamp och dragon

Ingredienser

4 portioner
2   förp potatisklyftor (à 500 g)
1   liten purjolök
250 g  kastanjechampinjoner
2 msk  olja
2   förp naturella vegostrimlor av mjölkprotein (à 250 g, gärna Mifústrimlor)
1 msk  dijonsenap
2 1/2 dl  svampbuljong (fond och tärning eller vatten)
2 1/2 dl  laktosfri grädde (35%)
2 tsk  majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 dl  avrunna syltlökar
2 tsk  torkad dragon eller färsk dragon (2 tsk torkad motsvarar 1 kruka färsk)

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Ett klart favoritrecept- jag skippar syltlöken och använder oumph- timjan&vitlök, så gott.

Anja

2020-11-18

Testa liknande recept

Svamp- och bönsoppa med varma kycklingmackor
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med tomat, champinjoner och rostad broccoli
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbourguignon
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med champinjoner och oliver
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga