UNDER 30 MIN | Medel

Snabb hollandaise

Vad vore väl lax i ugn utan en klassisk hollandaisesås som tillbehör, sparris utan sin hollandaise eller pocherade ägg minus denna fantastiska sås? Här är ett recept på en snabb hollandaise där momenten är något förenklade så att du snabbt svänger ihop din favoritsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillsätt citronsaft, vatten, äggulor och salt i en kastrull på låg medelvärme eller i en bunke över vattenbad. Vispa tills blandningen börjar tjockna och når en temperatur på 66°C.
  2. Dra av från värmen, fortsätt vispa och tillsätt smöret lite i taget.
  3. Smaka av med salt, tabasco och eventuellt citronsaft.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till smält mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt smöret till smält laktosfritt margarin.

Recept och bild från Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 1 1/2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 250 g klarifierat smör
  • 1 krm salt
  • tabasco

Näringsvärde
Per portion

Energi 2042 kJ / 488 kCal