Smulpaj med rabarber

Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat
9
Smulpaj med rabarber

En smaskig och enkel smulpaj att svänga ihop strax innan gästerna kommer. Blanda ihop smör, mjöl och socker till ett smul. Vänd ihop skuren rabarber, socker och potatismjöl. Lägg i en pajform och på med smuldegen. Grädda raberbersmulpajen tills smuldegen fått fin färg. Servera med en god vaniljsås. Klart!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Smulpaj med rabarber

Ingredienser

6 portioner

Smuldeg

3 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
150 g smör

Fyllning

4 rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
smör eller margarin till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat

Kommentarer

För att få en grynig pajdeg så räcker 125 gram smör!

Inger

2024-08-08

Blir knappast en smuldeg med bara vetemjöl. Ersätt vetemjölet med t.ex. havregryn istället. Gjorde en dubbel satts med smuldeg för samma mängd rabarber för att fylla ut i pajformen. Även gott att tillsätta mortlad kardemumma, minst 2tsk.

Karin

2023-06-06

Helt underbart recept! Jag kan värma smöret/margarinet lite i mikron för att kunna blanda ihop lättare till smuldeg. Min familj vill gärna ha lite mer smulpajsdeg ovanpå så vi gör den oftast i dubbel sats 🥧🥧🥧

Ingmari

2022-10-11

Näringsvärde per portion

Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberpaj med ton av kokos
Betyg 4.2 av 5.
230 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj med ingefära
Betyg 3.3 av 5.
188 personer har röstat
Under 45 min att tillaga