Smulpaj med rabarber
En smaskig raberbersmulpaj som serveras med en god, hemmagjord vaniljsås. Såsen görs av vaniljstång, vispgrädde och mjölk som får sjuda ihop med äggulor samt socker och sedan ställs kallt för att svalna. Grädda pajen tills smuldegen fått fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
6 portioner
Vaniljsås
1 vaniljstång
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk strösocker
3 äggulor
Smuldeg
3 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
150 g smör
Fyllning
4 rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
smör eller margarin till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein5 g
Kommentarer
För att få en grynig pajdeg så räcker 125 gram smör!
Inger
2024-08-08Blir knappast en smuldeg med bara vetemjöl. Ersätt vetemjölet med t.ex. havregryn istället. Gjorde en dubbel satts med smuldeg för samma mängd rabarber för att fylla ut i pajformen. Även gott att tillsätta mortlad kardemumma, minst 2tsk.
Karin
2023-06-06Helt underbart recept! Jag kan värma smöret/margarinet lite i mikron för att kunna blanda ihop lättare till smuldeg. Min familj vill gärna ha lite mer smulpajsdeg ovanpå så vi gör den oftast i dubbel sats 🥧🥧🥧
Ingmari
2022-10-11