Smulpaj med rabarber

Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat
9
Smulpaj med rabarber

En smaskig raberbersmulpaj som serveras med en god, hemmagjord vaniljsås. Såsen görs av vaniljstång, vispgrädde och mjölk som får sjuda ihop med äggulor samt socker och sedan ställs kallt för att svalna. Grädda pajen tills smuldegen fått fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Smulpaj med rabarber

Ingredienser

6 portioner

Vaniljsås

1   vaniljstång
1 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
5 msk  strösocker
3   äggulor

Smuldeg

3 dl  vetemjöl
3/4 dl  strösocker
150 g  smör

Fyllning

4   rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl  strösocker
1 msk  potatismjöl
smör eller margarin till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat

Kommentarer

För att få en grynig pajdeg så räcker 125 gram smör!

Inger

2024-08-08

Blir knappast en smuldeg med bara vetemjöl. Ersätt vetemjölet med t.ex. havregryn istället. Gjorde en dubbel satts med smuldeg för samma mängd rabarber för att fylla ut i pajformen. Även gott att tillsätta mortlad kardemumma, minst 2tsk.

Karin

2023-06-06

Helt underbart recept! Jag kan värma smöret/margarinet lite i mikron för att kunna blanda ihop lättare till smuldeg. Min familj vill gärna ha lite mer smulpajsdeg ovanpå så vi gör den oftast i dubbel sats 🥧🥧🥧

Ingmari

2022-10-11

Näringsvärde per portion

Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga