Smulpaj med rabarber

126
7
Smulpaj med rabarber

En smaskig raberbersmulpaj som serveras med en god, hemmagjord vaniljsås. Såsen görs av vaniljstång, vispgrädde och mjölk som får sjuda ihop med äggulor samt socker och sedan ställs kallt för att svalna. Grädda pajen tills smuldegen fått fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Smulpaj med rabarber

Ingredienser

6 portioner

Smuldeg

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör

Fyllning

4 rabarberstjälkar (à 125 g)
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Vaniljsås

1 vaniljstång
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
5 msk socker
3 äggulor

För alla

Gör glutenfri: använd en glutenfri mix till rabarberpajen.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin till rababerpajen. Välj mjölkfritt margarin och mjölkfri gräddersättning till vaniljsåsen.
Gör äggfri: servera pajen med en klick vaniljglass utan ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

126

Kommentarer

Ingmari

2022-10-11

Helt underbart recept! Jag kan värma smöret/margarinet lite i mikron för att kunna blanda ihop lättare till smuldeg. Min familj vill gärna ha lite mer smulpajsdeg ovanpå så vi gör den oftast i dubbel sats 🥧🥧🥧

Daniel

2021-07-25

Otroligt uselt recept. Trodde att en smulpajsdeg skulle bli smulig när man knådade ihop den. Det här blev till en trolldeg. Följde receptet till punkt och pricka.

Sören

2021-05-22

Smuldegen är väldigt god. Jag skippar dock sockret till fyllningen 😀

Näringsvärde per portion

Energi 1935 KJ / 463 kCal
Fett 23 g
Salt 0.25 g
Kolhydrater 59 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden