Vegansk rabarberpaj

41
8
Vegansk rabarberpaj

Bjud på en knaprig, härligt syrlig rabarberpaj i sommar! Lägg rabarber i en form, strö över socker och potatismjöl och fördela smuldegen ovanpå. Alla älskar smulpaj och just denna veganska paj kan de flesta njuta av då den inte innehåller vare sig laktos, mjölkprotein eller ägg.

Vegansk rabarberpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

100 g mjölkfritt margarin
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Rabarber

500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Marielle

2022-07-03

Hejsan, hur stor ska bakformen vara?

Redaktionen ICAse

2022-07-06

Tack Marielle för din fråga. Vi har nu uppdaterat receptet med storlek på formen. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Madeleine

2020-06-07

Vi tog rapsolja istället för margarin, ca1dl och hoppade över potatismjölet. Blev helt ok

Sara

2020-06-05

Supergott!! Bytte ut potatismjölet mot majsstärkelse och det funkade utmärkt.