Vegansk rabarberpaj

39
7
Vegansk rabarberpaj

Bjud på en knaprig, härligt syrlig rabarberpaj i sommar! Lägg rabarber i en form, strö över socker och potatismjöl och fördela smuldegen ovanpå. Alla älskar smulpaj och just denna veganska paj kan de flesta njuta av då den inte innehåller vare sig laktos, mjölkprotein eller ägg.

Skriv ut
Vegansk rabarberpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

100 g mjölkfritt margarin
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Rabarber

500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Madeleine

2020-06-07

Vi tog rapsolja istället för margarin, ca1dl och hoppade över potatismjölet. Blev helt ok

Sara

2020-06-05

Supergott!! Bytte ut potatismjölet mot majsstärkelse och det funkade utmärkt.

Nathalie

2020-05-04

Om man använder frysta rabarber, hur många gram ska man tänka då? Ska man tina och väga efteråt?

Redaktionen ICAse

2020-05-04

Hej Nathalie! Du kan ta samma mängd fryst rabarber. Låt dock rabarbern tina upp innan du har den på pajen och om det blir mycket vätska så häll av den innan du blandar i socker och potatismjöl. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept