Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegansk rabarberpaj

Bjud på en knaprig, härligt syrlig rabarberpaj i sommar! Lägg rabarber i en form, strö över socker och potatismjöl och fördela smuldegen ovanpå. Alla älskar smulpaj och just denna veganska paj kan de flesta njuta av då den inte innehåller vare sig laktos, mjölkprotein eller ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Smält margarinet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Tillsätt margarinet och rör om.
  3. Rabarber: Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl. Vänd runt sockerblandningen med rabarbern. Fördela smuldegen över rabarbern.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt pajen svalna lite och servera.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Rabarber
  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer