Smulpaj med rabarber

En smaskig och enkel smulpaj att svänga ihop strax innan gästerna kommer. Blanda ihop smör, mjöl och socker till ett smul. Vänd ihop skuren rabarber, socker och potatismjöl. Lägg i en pajform och på med smuldegen. Grädda raberbersmulpajen tills smuldegen fått fin färg. Servera med en god vaniljsås. Klart!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 605 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein5 g
Kommentarer
12 stSå gott så gott, enkel men ska blanda i nötter och havregryn till nästa gång. 👌🏾
Agnes
Ska börja för den nu
Helena
Tycker den smakar helt ljuvligt ❤️😋
Lena
För att få en grynig pajdeg så räcker 125 gram smör!
Inger
Blir knappast en smuldeg med bara vetemjöl. Ersätt vetemjölet med t.ex. havregryn istället. Gjorde en dubbel satts med smuldeg för samma mängd rabarber för att fylla ut i pajformen. Även gott att tillsätta mortlad kardemumma, minst 2tsk.
Karin
Helt underbart recept! Jag kan värma smöret/margarinet lite i mikron för att kunna blanda ihop lättare till smuldeg. Min familj vill gärna ha lite mer smulpajsdeg ovanpå så vi gör den oftast i dubbel sats 🥧🥧🥧
Ingmari
Otroligt uselt recept. Trodde att en smulpajsdeg skulle bli smulig när man knådade ihop den. Det här blev till en trolldeg. Följde receptet till punkt och pricka.
Daniel
Smuldegen är väldigt god. Jag skippar dock sockret till fyllningen 😀
Sören
Alldeles för mycket socker. På 225c brann sockret rund pajformen fast och hård.
Carol
Alldeles för söt. Hade varit godare med mindre socker!
Kajsa