Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Picklad rabarber och rädisa

Picklad rädisa och rabarber blir ett supergott och enkelt tillbehör till vårens och sommarens sallader, eller till grillat. Ättiksinläggningen rundar dessutom av den ibland skarpa syran som finns i rabarbern på ett fint sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj rabarber och rädisor. Skiva rabarber och rädisorna tunt, gärna på mandolin. Lägg i en glasburk med lock.
  2. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Häll den varma lagen över rabarbern och rädisorna. Sätt på locket och låt svalna. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ca 5 dl
  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)
Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 108 kJ / 26 kCal