Rabarberpaj med ton av kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rabarberpaj med ton av kokos

Denna rabarberpaj är en klassisk smulpaj med underbar smak av kokos som känns otroligt somrig. Grädda pajen i ugn och låt den sedan svalna lite innan du servera din lantliga rabarberpaj med fluffig vaniljsås eller len vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
  3. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
Smulpaj
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Rabarber
  • 500 g rabarber
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan