Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rabarberpaj med ton av kokos

(19)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna rabarberpaj är en klassisk smulpaj med underbar smak av kokos som känns otroligt somrig. Grädda pajen i ugn och låt den sedan svalna lite innan du servera din lantliga rabarberpaj med fluffig vaniljsås eller len vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
Smulpaj
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Rabarber
  • 500 g rabarber
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och rör om.
  3. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Fördela smuldegen över.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.