Jordgubb- och rabarbertårta
Vem kan väl motstå denna somriga och saftiga jordgubbstårta? Börja med tårtbottnen och gör sedan fyllningen. Dekorera gärna tårtfatet med vackra blad från trädgården.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
15 portioner
Tårtbotten
4 stora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk hett vatten
Fyllning
3 rabarberstjälkar (à 115 g)
3 msk flytande honung
2 dl äppelmos
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett10 g
Kolhydrater41 g
Protein3 g
Kommentarer
Min favorit. Har gjort den många midsommar o födelsedagskalas. Frisk o saftig. Toppenbra
Elisabet
2021-05-27Receptet har jag lånat ska testa det när jag har rabarer
Dagny
2017-06-12Tycker som Monica Andersson enklare och även godare
Helga
2015-06-15