UNDER 45 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

En smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar är en njutning för försommarfikat. Med riven kokos och glutenfri mjölmix blir pajdegen både god och dessutom glutenfri. Kan det bli bättre? Servera pajen med glass, grädde eller vaniljsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölmix, kokos, socker, vanilj och flingsalt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen till en smulig deg.
  3. Ansa och skiva rabarbern. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem i halvor. Lägg det i en ugnssäker form och blanda med potatismjölet.
  4. Fördela degen över rabarbern och jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Till servering: Servera pajen med glass, grädde eller vaniljsås.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och servera med laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och servera med mjölkproteinfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 dl glutenfri mjölmix (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 100 g smör
  • ca 200 g rabarber (200 g motsvarar ca 5 dl skivad)
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1/2 msk potatismjöl
Till servering
  • vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås

Näringsvärde
Per portion

Energi 1839 kJ / 440 kCal