Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörsvängda gula och gröna bönor

Behöver du ett snabblagat smarrigt tillbehör till fisken eller köttet? Testa då de här gula och gröna smörsvängda bönorna med vitlök och schalottenlök. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg haricots verts och vaxbönor i kokande lättsaltat vatten ca 4 minuter.
  2. Lyft upp/häll av bönorna och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is. Låt rinna av på en handduk.
  3. Skala och strimla schalottenlökar. Finhacka vitlöksklyftan.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök, utan att det tar färg, någon minut.
  5. Tillsätt bönorna och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 150 g vaxbönor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?