Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bönsallad med smak av senap och dragon

En god bönsallad med både haricots verts och kidneybönor. Tillsammans med senap och dragon utgör de en underbart matig sallad som är perfekt att ställa fram på grillbuffén. Eller varför inte ta den som den är och bjuda på en vegetarisk lunch?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Ansa och koka haricots vertsen i 4 min.
  2. Skölj kidneybönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
  3. Skala och hacka löken. Blanda lök, senap, vinäger och olivolja. 
  4. Plocka dragonbladen och blanda i dressingen tillsammans med haricotsvertsen och kidneybönorna.  Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 380 g kidneybönor
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka dragon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 626 kJ / 150 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer