Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

11
0
Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

På nyårsafton och vid andra finare middagsbjudningar är det bra med mat som kan förberedas så att man hinner umgås med gästerna. Vi föreslår en god och gräddig gratäng till en bakad biff med inspiration från Medelhavet. Parmesan- och basilikaröran och gratängen kan du ha klar i förväg och värma upp innan servering.

Skriv ut
Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskocksgratäng

1 kg
mjölig potatis
300 g
jordärtskockor
1
vitlöksklyfta
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1 1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Biff

1
kruka basilika
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 1/2 dl
ströbröd
2
äggulor
1 dl
finriven parmesanost
-
salt och svartpeppar
4
skivor ryggbiff (à 150 g)
1 msk
smör

Till servering

sallad
haricots verts (bönor)
rödlök
rädisor

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölkdryck och matfett.

Gör så här

Tips

Balsamicosås passar bra att servera till biffen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3726 KJ / 890 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 72 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept