Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng
![Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151392/cf_259/parmesan-_och_basilikabakad_ryggbiff_med_jordartskocksgratang.jpg)
På nyårsafton och vid andra finare middagsbjudningar är det bra med mat som kan förberedas så att man hinner umgås med gästerna. Vi föreslår en god och gräddig gratäng till en bakad biff med inspiration från Medelhavet. Parmesan- och basilikaröran och gratängen kan du ha klar i förväg och värma upp innan servering.
![Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151392/cf_259/parmesan-_och_basilikabakad_ryggbiff_med_jordartskocksgratang.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Jordärtskocksgratäng
1 kg mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Biff
1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 dl ströbröd
2 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
4 skivor ryggbiff (à 150 g)
1 msk smör
Till servering
sallad
haricots verts (bönor)
rödlök
rädisor
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölkdryck och matfett.
Näringsvärde per portion
Energi3726 KJ / 890 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein49 g
Kommentarer