Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng
På nyårsafton och vid andra finare middagsbjudningar är det bra med mat som kan förberedas så att man hinner umgås med gästerna. Vi föreslår en god och gräddig gratäng till en bakad biff med inspiration från Medelhavet. Parmesan- och basilikaröran och gratängen kan du ha klar i förväg och värma upp innan servering.
Ingredienser
4 portioner
Jordärtskocksgratäng
1 kg mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Biff
1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 dl ströbröd
2 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
4 skivor ryggbiff (à 150 g)
1 msk smör
Till servering
sallad
haricots verts (bönor)
rödlök
rädisor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3726 KJ / 890 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein49 g
Kommentarer