Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
0
Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

På nyårsafton och vid andra finare middagsbjudningar är det bra med mat som kan förberedas så att man hinner umgås med gästerna. Vi föreslår en god och gräddig gratäng till en bakad biff med inspiration från Medelhavet. Parmesan- och basilikaröran och gratängen kan du ha klar i förväg och värma upp innan servering.

Parmesan- och basilikabakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskocksgratäng

1 kg mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Biff

1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 1/2 dl ströbröd
2 äggulor
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
4 skivor ryggbiff (à 150 g)
1 msk smör

Till servering

sallad
haricots verts (bönor)
rödlök
rädisor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3726 KJ / 890 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein49 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga