Smörstekt torskfilé med potatismos

37
0
Smörstekt torskfilé med potatismos

Smörstekt torskfilé med hemgjort potatismos med luftig konsistens. En relativt lättlagad fiskrätt med festlig känsla tack vare kantarellkrämen som fått skjuts av både schalottenlök, äpple och citron.

Smörstekt torskfilé med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
25 g smör

Potatismos

1 kg mjölig potatis
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kantarellkräm

200 g kantareller
1 schalottenlök
1/2 äpple
1/2 citron
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

100 g brynt smör

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, vispgrädde, mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde och mjölkdryck mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsalternativ. Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4244 KJ / 1015 kCal
Fett 739 g
Kolhydrater 504 g
Protein 348 g
Läs mer om näringsvärden