Smörstekt torskfilé med potatismos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörstekt torskfilé med potatismos

Smörstekt torskfilé med hemgjort potatismos med luftig konsistens. En relativt lättlagad fiskrätt med festlig känsla tack vare kantarellkrämen som fått skjuts av både schalottenlök, äpple och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Gnid in fisken med salt och peppar, låt ligga tills den ska stekas.
  2. Potatismos: Skala och skölj potatisen. Koka i saltat vatten tills den är mjuk.
  3. Värm under tiden grädde, mjölk och smör.
  4. Kantarellkräm: Skala och finhacka löken och äpplet. Skölj citronen och finriv skalet.
  5. Stek kantarellerna i smöret i en stekpanna. Låt svalna.
  6. Finhacka svampen. Blanda den med lök, äpple, crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  7. Potatismos: Häll av vattnet och ånga av potatisen några minuter.
  8. Pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt den varma gräddmjölken och vispa till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  9. Till servering: Bryn smöret i en kastrull tills den doftar nötig kola och blir gyllenbrun. Ställ åt sidan ca 1 minut så att det brynta proteinet lägger sig på botten av kastrullen (servera inte med bottensatsen).
  10. Stek fisken i smöret i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  11. Servera fisken med potatismos, kantarellkräm och brynt smör.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, vispgrädde, mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde och mjölkdryck mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsalternativ. Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 25 g smör
Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Kantarellkräm
  • 200 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 äpple
  • 1/2 citron
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 100 g brynt smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 4244 kJ / 1015 kCal