Smörstekt torsk med remouladsås
En ljuvlig smörstekt torsk serveras med remouladsås i detta magnifika recept. Den rimmade torsken steks i smör på medelvärme, vilket ger ett både smakrikt och fast kött. Tillbehören som är knaprig bellaverde, remouladsås och syrliga citronklyftor gör det här till en mycket tilltalande fiskrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1/2 citron
200 g bellaverde
salt
250 g rimmad torsk
1 tsk smör
1/2 kruka basilika
1 dl remouladsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 665 kCal
Fett42 g
Salt3.52 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Myrto! Tråkigt att höra om fisken. Gå gärna tillbaka till butiken så kan du reklamera den där. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-09-22Receptet i sig var bra, men torsken som kom med i matkassen var för saltad, så mycket att det inte gick att äta. Jag försökte, och jag saltade inte själv alls, men jag var tvungen till sist att slänga den och nöja mig bara med potatis, broccoli och sås.
Myrto
2015-09-22