Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Smörstekt torsk med remouladsås

En ljuvlig smörstekt torsk serveras med remouladsås i detta magnifika recept. Den rimmade torsken steks i smör på medelvärme, vilket ger ett både smakrikt och fast kött. Tillbehören som är knaprig bellaverde, remouladsås och syrliga citronklyftor gör det här till en mycket tilltalande fiskrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär citronen i klyftor.
  3. Koka bellaverde i saltat vatten tills den blir mjuk.
  4. Stek fisken i smöret i en stekpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla basilikan och blanda med remouladsåsen.
  6. Servera torsken med potatis, bellaverde, remouladsås och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg (såsen).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1/2 citron
  • 200 g bellaverde
  • salt
  • 250 g rimmad torsk
  • 1 tsk smör
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl remouladsås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer