Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökig glaze

Den här härliga rökiga lökglazen sätter gärna smak på kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi eller varför inte massor av färgsprakande grönsaker. Gott till allt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Stek löken i smöret i en stor kastrull på dryg medelvärme till den är brun och mjuk. Tillsätt sockret och låt det smälta under omrörning. Rör ner chiliflakes, vatten, liquid smoke och vinäger och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  3. Dra av från värmen och mixa slätt med stavmixer. Smaksätt med salt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på liquid smoke.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Använd som glaze till kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi eller grönsaker.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk liquid smoke
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 468 kJ / 111 kCal