Gurksallad med vallmo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurksallad med vallmo

En snabblagad gurksallad med vallmofrön. Din sallad av blomkål, gurka, rädisor och vattenkrasse får en lite syrlig smak med hjälp av citron innan vallmofröna strös på. Avnjut den mumsiga salladen med till exempel rökig quorn med picklad rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålshuvudet i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Skölj av och låt kallna.
  2. Skiva gurkorna på längden. Skiva rädisorna tunt. Blanda detta med vattenkrasse på ett fat.
  3. Pressa över citronjuice och ringla över olivolja. Strö vallmofrön, flingsalt och peppar över. Servera gärna med Rökig quorn med picklad rödlök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 gurkor
  • 10 rädisor
  • 1 ask vattenkrasse
  • citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • vallmofrön
  • flingsalt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan