Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Festlax med dijonsenap

Lättlagad festlax med dijonsenap är en ypperlig bjudrätt. Enkel att tillaga och smakfull att äta. Fräsch sallad med krispiga äppelbitar och balsamicodressing passar utmärkt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär en laxsida i portionsbitar.
  3. Bre ett rejält lager dijonsenap runtom bitarna, salta och peppra. Vänd dem i ströbröd.
  4. Tillaga i ugn i 15-20 minuter.
  5. Servera med en fräsch grönsallad med äppelbitar och balsamicodressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port laxfilé (à 150 g per person)
  • dijonsenap
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • grönsallad
  • bitar av äpple
  • dressing på balsamicovinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?