Kolja med lökconfit och tomat

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kolja med lökconfit och tomat

Kolja är en torskfisk med riktigt god smak. Passar utmärkt som fiskbiff, i matiga grytor eller som här, ugnsbakad med härliga tillbehör. Riktigt festlig blir koljan tillsammans med lökconfit och körsbärstomater. En fräsch favorit som uppskattas av hela familjen.

Kolja med lökconfit och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Lökconfit

2 gula lökar
2 rödlökar
50 g smör
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
1 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
125 g körsbärstomater
ca 600 g koljafilé

Till servering

blandsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2276 KJ / 545 kCal
Fett21 g
Salt2.39 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Timbal på pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga