Kolja med lökconfit och tomat
Kolja är en torskfisk med riktigt god smak. Passar utmärkt som fiskbiff, i matiga grytor eller som här, ugnsbakad med härliga tillbehör. Riktigt festlig blir koljan tillsammans med lökconfit och körsbärstomater. En fräsch favorit som uppskattas av hela familjen.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
Lökconfit
2 gula lökar
2 rödlökar
50 g smör
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
1 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
125 g körsbärstomater
ca 600 g koljafilé
Till servering
blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2276 KJ / 545 kCal
Fett21 g
Salt2.39 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer