Kolja med lökconfit och tomat

0
0
Kolja med lökconfit och tomat

Kolja är en torskfisk med riktigt god smak. Passar utmärkt som fiskbiff, i matiga grytor eller som här, ugnsbakad med härliga tillbehör. Riktigt festlig blir koljan tillsammans med lökconfit och körsbärstomater. En fräsch favorit som uppskattas av hela familjen.

Skriv ut
Kolja med lökconfit och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1 msk
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar

Lökconfit

2
gula lökar
2
rödlökar
50 g
smör
2 msk
rapsolja
1 tsk
timjan
1 dl
rött matlagningsvin
1/2 dl
vatten
1 tsk
vitvinsvinäger
125 g
körsbärstomater
ca 600 g
koljafilé

Till servering

blandsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2276 KJ / 545 kCal
Fett 21 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 49 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept