Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Servera smörstekt koljafilé tillsammans med den krämiga tomatrisotton med vitt vin, soltorkade tomater, parmesan och citron. Koljan steks i smör på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta.

Ingredienser
4 portioner
Tomatrisotto
2 msk konc fiskfond
7 dl vatten
1/2 gul lök
2 1/2 dl risottoris t ex avorio
1 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesan
1 dl strimlade torkade tomater
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Kolja
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
Till servering
rucola
Gör så här
00:03:00
00:20:00
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 580 kCal
Fett20 g
Salt9 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stVäldigt gott, kommer garanterat att göra fler gånger.
Susanne
Min absoluta favoriträtt! Brukar dock smörsteka torskrygg istället för kolja. Funkar lika bra för att lyxa till det till vardags som att bjuda middagsgäster på.
Martin