Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

En smarrig smörgås med inspiration från danska smörrebröd. Krämig avokado är suveränt pålägg och körsbärstomaterna ger ännu mer färg och vitaminer på smörgåsen. Toppa med kryddig krasse så har du en riktigt sund skinkmacka.

Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

Ingredienser

4 portioner
2   avokador
300 g  körsbärstomater
1   citron
salt och svartpeppar
8   skivor rökt skinka
1 msk  smör eller margarin
4   skivor kavring
1   ask smörgåskrasse

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt bordsmargarin.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bordsmargarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1195 KJ / 286 kCal
Fett16.2 g
Kolhydrater19.8 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Minismörgåstårta
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwich med äggkräm, gurka och krasse
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Croissantmacka med äggröra
Betyg 2.9 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga