Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

En smarrig smörgås med inspiration från danska smörrebröd. Krämig avokado är suveränt pålägg och körsbärstomaterna ger ännu mer färg och vitaminer på smörgåsen. Toppa med kryddig krasse så har du en riktigt sund skinkmacka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Lägg avokadoköttet i en bunke och mosa det med en gaffel. Dela tomaterna i halvor och blanda med avokadon. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet och blanda ner. Smaksätt med salt, pappar och några droppar citron.
  2. Bred matfettet på brödet. Lägg 2 skivor skinka på varje brödskiva och toppa med avokadosalladen. Garnera med klippt krasse.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt bordsmargarin.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bordsmargarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 skivor kavring
  • 1 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1195 kJ / 286 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer