Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

4
0
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

En smarrig smörgås med inspiration från danska smörrebröd. Krämig avokado är suveränt pålägg och körsbärstomaterna ger ännu mer färg och vitaminer på smörgåsen. Toppa med kryddig krasse så har du en riktigt sund skinkmacka.

Smörrebröd med skinka, avokado och krasse

Ingredienser

4 portioner
2 avokador
300 g körsbärstomater
1 citron
salt och svartpeppar
8 skivor rökt skinka
1 msk smör eller margarin
4 skivor kavring
1 ask smörgåskrasse

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt bordsmargarin.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bordsmargarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1195 KJ / 286 kCal
Fett 16.2 g
Kolhydrater 19.8 g
Protein 12.8 g
Läs mer om näringsvärden